Itzalak luzatu egiten dira ilunabarrean : Joeli buruzko bigarren kontakizuna - Henning, Mankell (1948-2015); Mendizabal, Juan Mari (Donostia : Erein, 2002)
Autobus batek harrapatu du azpian Joel Gustafson mutikoa baina zauririk gabe atera da. Mirakulu bat izan dela dio berak. Jende bakartia du lagun Joelek, esate baterako gaizki burututako operazio baten ondorioz sudurgabe gelditu zen emakumea. Hain dago bakarrik eta triste neska, senargai bat bilatzea bururatuko zaiola. Horretarako Sarak -aitaren lagunak- lana egiten duen garagardotegira joango da. Han elkartzen dira gizonak edatera. Dena dela, Sararekin ere badu gorabeherarik Joelek, izan ere ez zitzaion gustatzen inoren Ia Semea izatea. Eta nahiz Sara ona izan eta aitak umore onez jardun harekin zegoenenean, Joelek ez zuen jardungo Sara bere ama balitz bezala. Jenny zen bere ama, eta beti izango zen Jenny. Inoiz topatuko ez bazuen ere, ez zuen inoiz beste amarik izango.
12-16 urte (horia)
Skuggorna växer i skymningen
Keywords: Intriga -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura