Joan-etorriko txartela - Lienas, Gemma; Zabaleta, Jon; Olano, Antton (Donostia : Erein, 2002)
Gero eta ugariagoa da norbere pisuari begira bizi den jendea; eta, horien artean, gero eta gehiago dira gazteak. Arazo larria bihurtu da jada anorexia: hamabost eta hamasei urtetako bi nesketatik bat bere pisuarekin disgutura dago. Gure gizarteak ezarritako modak badu zer ikusirik gaitz larri horrekin. Gauero telebistako kateetan ikusten diren top-model mehe horiek eragindako lilura eta ametsak, zertarako gero? Edertasuna ere kulturala da. Nork esan top-modelen txorabioan eroritatako gaztetxoei, urte asko ez dela gorputz potoloagoak zirela estimatuagoak?
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honek Eusko Jaurlaritako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Anorexia; Gaixotasunak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak