Joan-etorriko txartela / Gemma Lienas ; itzulpena, Antton Olano ; marrazkiak, Jon Zabaleta - Lienas, Gemma (Auskalo (Erein), 2002)
Gero eta ugariagoa da norbere pisuari begira bizi den jendea; eta, horien artean, gero eta gehiago dira gazteak. Arazo larria bihurtu da jada anorexia: hamabost eta hamasei urtetako bi nesketatik bat bere pisuarekin disgutura dago. Gure gizarteak ezarritako modak badu zer ikusirik gaitz larri horrekin. Gauero telebistako kateetan ikusten diren top-model mehe horiek eragindako lilura eta ametsak, zertarako gero? Edertasuna ere kulturala da. Nork esan top-modelen txorabioan eroritatako gaztetxoei, urte asko ez dela gorputz potoloagoak zirela estimatuagoak?