Lehen kanpamendua / Patxi Zubizarreta ; [marrazkiak] Elena Odriozola - Zubizarreta, Patxi (Usoa (Erein), 2002)
Usoa bere lehen kanpamendura doa, Irati lagun minarekin. Suaren inguruan eseri nahi dute, eta neska-mutil gehiago ezagutu, eta, agian, musuren bat eman edo jaso. Aspaldiko lapur batzuen altxorra ere aurkitu nahi lukete. Baina ezin dute inondik ere imajinatu gauza horiek guztiak baino askoz gehiago dituztela zain (pertsonaia harrigarriak, desagerketak, lapurretak), eta lehen kanpamendu hori ezin izango dutela inoiz ahantzi.