Txakur berde baten istorioa - Calleja, Seve; Eguillor, Juan Carlos (1947-2011) (Bilbo : Aizkorri, 2002)
Liburu honek gurasoen banaketa baten ondoren seme-alabek izan dezaketen egoera islatzen du. Kasu honetan, Marta bere gurasoak noiz elkartuko diren ilusioarekin biziko da eta irudimenak errealitateari lekua hartuko dio. Bere adinerako arruntak ez diren ardurak hartzeaz gain, bere adin berekoen ohituretatik urrunduko da. Egun, hain entzuna den gurasoen banaketen prozesu eta egoera ezberdinak entzuten dira eta istorio honek, bizi daitezkeen hamaika egoeratako adibide bat kontatzen digu.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Dibortzioa; Haurren eta animalien arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak