Dado iratxoa - Calleja, Seve; Muñoz, José María; Monasterio, Xabier (Donostia : Elkar, 2002)
Gillermo ohean dago gaixo, giltzurrunek ez diote behar bezala lanik egiten, eta makina baten laguntza behar du. Hala dagoela, asper-asper eginda, dado bat heltzen da bere eskuetara. Mutikoa eta dado hori dira, bada, liburuxka polit honetako protagonista nagusiak. Iratxo bihurri, eta aldi berean zintzo, bihurtuko du dadoa Gillermoren irudimenak. Eta Dado Iratxoari zer bururatuko, eta gaixo dagoen mutikoaren gorputza barrutik aztertzea bururatzen zaio.
10 urtetik aurrera (berdea)
Zarauzko Lizardi sariaren irabazlea, 1985
Keywords: Gaixoak; Iratxoak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Gaixotasunak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura