Dado iratxoa / Seve Calleja ; marrazkilaria, José María Muñoz ; itzultzailea, Xabier Monasterio - Calleja, Seve (Xaguxar (Elkar), 2002)
Gillermo ohean dago gaixo, giltzurrunek ez diote behar bezala lanik egiten, eta makina baten laguntza behar du. Hala dagoela, asper-asper eginda, dado bat heltzen da bere eskuetara. Mutikoa eta dado hori dira, bada, liburuxka polit honetako protagonista nagusiak. Iratxo bihurri, eta aldi berean zintzo, bihurtuko du dadoa Gillermoren irudimenak. Eta Dado Iratxoari zer bururatuko, eta gaixo dagoen mutikoaren gorputza barrutik aztertzea bururatzen zaio.