Markos kantinera - Zubizarreta, Patxi; Valverde, Mikel (Donostia : Elkar, 2002)
Markos eta Edurne anai-arrebak dira. Iazko danborradan Edurne kantinera atera zen, eta hantxe dauka egongelako armairuaren gainean egun hartako argazki polit askoa. Aurtengo danborradan Markosek ere kantinera jantzita irten nahi du, eta ez barrilari iaz bezala. Baina ez pentsatu hori hain erraza denik. Zailtasunak aurkituko ditu etxean, eskolan, lagunen artean. Markos, ordea, burugogor samarra da eta ez du etsiko. Interesgarria da ikustea sortzen zaizkion zailtasunak nola gainditzen dituen banan-banan.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Hezkidetza; Berdintasuna; Estereotipoen haustura -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Genero-berdintasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak