Bakarrik eta buztangabe / Patxi Zubizarreta ; marrazkiak, Jokin Mitxelena - Zubizarreta, Patxi (Haur literatura (Pamiela), 2012)
Udako oporrak dira, eta afrikar askoren auto eta furgoneta pila Iparretik Hegora doa. Furgoneta horietako bat gasolindegian geratu da depositua betetzeko. Baina furgonetakoak joan direnean, neskatila bat utzi dute: ahantzirik... Gero, auto bat gelditu da, eta autokoak abiatu direnean, katu bat utzi dute: abandonaturik... Eta gasolindegiko gizonak ez daki zer egin neskatila ahantziarekin eta katu abandonatuarekin! Eta zuk, zer egingo zenuke zuk? Agian, Goloka konpainiakoek bezala, ipuinean oinarritutako txotxongilo edo antzezlan bat prestatu?