Sorgin bat ikaragarri polita / egilea, Christophe Miraucourt ; itzultzailea, Jose Antonio Sarasola ; marrazkilaria, Elisabeth Schlossberg - Miraucourt, Christophe (Paper txoriak. Sail gorria (Ibaizabal), 2005)
Edermini sorgintxoa eguna bezain ederra jaio zen. Baina hori sorgin bati gerta dakiokeen ezbeharrik ikaragarriena da. Zipotz andereñoak begitan dauka eta zigortu egiten du, beste sorginek ez diete uzten beren umeei Ederminirekin jostatzen... Halere Ederminik, eragozpen guztiak gaindituz, zoriontsu izatea lortuko du.