Franti / Karlos Linazasoro ; ilustratzailea, Jokin Mitxelena - Linazasoro, Karlos (Tukan urdina, 2008)
Franti gizontxo txiki eta oso eskuzabala zen. Eta beti umore oneko zegoen. Franti gustura joaten zen lanera, oso langilea zelako, Matteomigliako funtzionariorik onena. Frantik, adinean sartuta egon arren, ez zuen erretiratu nahi. Franti, ikusiko duzunez, pertsona xelebre-xelebrea da.