Roke izeneko komuna - Dueso, Antton; Elustondo, Miel Anjel; Odriozola, Elena (Bilbo : Aizkorri, 2002)
Uda hartan ze zegoen hondartzarik ez igerilekurik Nikolasentzat. Ez jairik ez lagunik. Uda hartan, Nikolas aitonaren baserrian zegoen asper-asper eginda baina egun batean, lastategira joan zen eta han hitz egiten zuen komunontzi bat topatu zuen, Roke izeneko komuna.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Dibortzioa; Heriotza; Tristura; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak