Joanes eta Bioletaren bihotza - Meabe, Miren Agur; Ortega, Manu (Donostia : Elkar, 2002)
Panpina bat da Bioleta, Joanesek gehien maite duen jostailua, bere lagunik onena. Egun batean uste izan zuen Joanesek Bioletarik gabe geratu zela betiko, eta oso triste jarri zen mutikoa. Baina izugarri poztu zen handik laster, berak uste izan zuena gezurra zela konturatu zenean.
0-6 urte (urdina)
Keywords: Jostailuak; Familia harremanak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak