Hik hasi 116 (Lasarte-Oria : Xangorin, 2007)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Gaia: Latinoamerika eta Karibe : Hezitzaileen batasunerako topaketa; Elkarrizketa (Florencio Luengo); Ekarpena: Eskola Agenda 21 Europan; Esperientzia: Gurasoen egin beharrak murgiltze ereduan; Galdeidazue: Amaia Alvarez Uria, Anjel Alkain
2007.02.23
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak