Nire platanoa nahi dut! = I want my banana! / testua, Mary Risk ; marrazkiak, Alex de Wolf ; batueraz, Sabin Barruetabeña - Risk, Mary (Ingelesez irakurtzen dut (Ibaizabal), 1996)
Tximinoa kezkatuta dago. Gose da eta ez du bere platanoa aurkitzen. Oihaneko animaliek lagundu nahi diote... Baina, benetan bere lagunak ote dira? Jango al ditu tximinoak hauek eskaintzen dizkioten frutak? Irudiz hornitutako istorio dibertigarriak, atseginak eta irakurterrazak ingelesez eta euskaraz idatziak.. Gainera, liburu bakoitzak hauxe dakar: guraso eta irakasleentzako oharrak; irudiz hornitutako hitz garrantzitsuenen hiztegia eta istorioa ingelesez ahoskatzeko gida.