Betiko / Alant [i.e. Alan] Durant ; ilustrazioak, Debi Gliori ; itzulpena, Joxan Ormazabal - Durant, Alan (Ttarttalo, 2005)
Azeria hil egin da eta bere lagunak oso triste daude. Orduan urtxintxa dator bisitan eta azeriarekin igarotako une zoriontsuak gogoratzen dituzte. Azeria beraien bihotzetan, oroimenean eta irribarrean zegoen, hantxe, beti-betiko. Ipuin honek heriotzari buruz hitz egiten du oso modu goxo eta samurrean.