Bizkai euskeraren jarraibide liburua : lehenengo pausuak - Oar-Arteta, Ana; Legarra, Hiart; Arejita, Adolfo; Alberdi, Dorleta; Astigarraga, Asier; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa (Bilbao : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa, 2002)
"Bizkai Euskeraren Jarraibide Liburuaren" oinarrizko arauak zehaztu gura dira sartaldeko euskera maila jagian erabili gura danerako, ahoz be bai, baina batez be idatziz. "Lehenengo pausuak" dira. Honen ostean jarraiko pausuak egingo dira. Oinarrizko gaiak landu dira jarraibide honetan: izenaren determinatzaileak, izenondo eta aditzondoen graduatzaileak, aditz jokoa (laguntzailea eta trinkoa), izen eta inguruko katerogien deklinabidea, posposizino edo hitz atzekariak eta gainerako gramatika alderdi batzuk. Lanaren asmoa ez da berben itxureak zein izan behar dauen ebaztea bakarrik; horregaz batera, testua sortzeko eredu eta baliabideak eskeintzen dira. Bizkai euskera erabiliko dauen idazle, esatari, irakasle, kazetari edo itzultzailea tresnaz hornidu gura da, sortu dagian testuari geure estiloa emoten lagundu, gaur egungo mezuari geure jantzi zaharbarritua soinean ipini. Bizkaiko Aldundiaren eta Eusko Jaurlaritzaren burubidez eta egileen gogo handiz bete da egitasmo eder hau.
Bibliografia: 399.-401. or.
Keywords: Euskara -- Gramatika; Bizkaiera -- Gramatika; Monografiak