Itsua eta eskribaua ; Ama sorgina - Arregi, Garikoitz; Alzibar Garitaonaindia, Idoia; Labayru Ikastegia ([Bilbo] : Labayru Ikastegia, 2005)
Arrantzale familia bateko aita-semeak sorgin bati aurre egin deutsie itsasoan. Etxera joan orduan, ostera, ama aurkitu dabe sorginari egindako zauriagaz gaixotuta. Itsu batek dirua gorde dau haretx-zulo baten. Eskribauak erreparau eta, gehiago be hara eroango dauelakoan, kendu gura deutsaz danak, baina itsua zuhurragoa izan.
Ipuina eta ulermen ariketak
8 urtetik aurrera (gorria)
Testua bizkaieraz
Keywords: Herri ipuinak -- Euskal Herria; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Ikasmaterial osagarriak