Itsua eta eskribaua ; Ama sorgina / [edizioaren arduraduna, Idoia Alzibar ; marrazkiak, Garikoitz Arregi] - Arregi, Garikoitz; Alzibar Garitaonaindia, Idoia (Herri ipuinak (Labayru), 2005)
Arrantzale familia bateko aita-semeak sorgin bati aurre egin deutsie itsasoan. Etxera joan orduan, ostera, ama aurkitu dabe sorginari egindako zauriagaz gaixotuta. Itsu batek dirua gorde dau haretx-zulo baten. Eskribauak erreparau eta, gehiago be hara eroango dauelakoan, kendu gura deutsaz danak, baina itsua zuhurragoa izan.