Hiru bidelapurrak / [testua eta irudiak] Tomi Ungerer ; [euskarazko itzulpena, Koldo Izagirre] - Ungerer, Tomi (1931-2019) (Amets egiteko liburuak (Pamiela eta Kalandraka), 2007)
Baziren behin kapa beltz eta kapelu beltzeko hiru bidelapur gaizto. Halako batean, gau ezin ilunago batean, zalgurdi bati eman zioten alto, bidaiari bakarra zekarren gurdiari: Uxue izeneko umezurtza...