Irene maitatzeko eskuliburua - Mosteiro, Carlos; Sarasola, Jose Antonio (Donostia : Elkarlanean, 2001)
Eleberri honetan maitasunaren eta minaren inguruko hastapenetan dagoen hamalau urteko neska baten bizipenak kontatzen digu egileak. Amildegian erori denaren kronika ere bada, eta baita behetik gorako irteera ere. Maitasuna, desamodioa, bakardadea, adiskidetasuna... hori dena bizi du Irenek, eleberri honetako protagonista nagusiak. Literatur sorkuntzari dagokionez, badu berezitasun aipagarri bat obra honek: pertsonaiek hitz egiten diote, eta askotan haserre, egileari.
14 urtetik aurrera (horia)
Jatorrizko izenburua : Manual de instruccións para querer a Irene.
III Gazteentzako Narratibako Apirila-Saria, 2001
Keywords: Nerabeen maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak