Jara / Jasone Osoro ; irudiak, Luis Astrain - Osoro, Jasone (Gazte Literatura (Alfaguara Zubia), 2008)
Jarak 13 urte ditu. Ume izateari laga eta emakume bihurtzen hasi da. Baina egoera berri horrek gorputzean eta, batez ere, buruan hainbat aldaketa eragingo dizkio. Gurasoekin haserreak, lagunen konplizitatea, errebeldia, pozak eta tristurak... Denetik biziko du orriotan gure protagonistak. Baina, batik bat, gertaera baten inguruan oinarrituko da bere unibertsoa: estreinako musua.