Poloniako lautada izoztuak / Joxemari Iturralde ; marrazkiak, José Manuel Mata - Iturralde, Joxemari (Gabonetako ipuinak (Igela), 2001)
Urte dezente pasatu da kontatzera noan istorio hau gertatu zenetik. Halaz ere dena dut gogoan atzo bertan bizi izan banu bezala. Abenduko oporrak hartu berri genituen eta Gabonak gertu zeuden. Ikasle nintzen garai hartan eta unibertsitateko kontuak ahaztu egun batzuetarako eta, autobusa hartu ondoren...