Fila - Kazabon, Antton; Hernández, Ander (Bilbao : Gero-Mensajero, 2001)
Bakarrik bizi den bihankatar edo gizaki baten etxeko ganbaran jaio nintzen beste hiru seniderekin batera. Nagusia egunero atzetik genuen eskoba kirtenarekin kinkiti-kanka. Jaio eta bederatzi egunez egon ohi gara miautarrok edo katuok begiak ireki gabe, baina guk usu arraio ikasi genuen, ilunpetan ere, batetik bestera habaila ederrean mugitzen. Ohartzerako bakar-bakarrik gelditu nintzen kale gorrian, ez ama eta ez senide.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Bakardadea; Katuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak