Balioak, ezkon-arauak, hizkuntzak, sexualitaea, familia... gizarte desberdinetan : (gizarte-antropologia) / [mintegikideak, Iñaki Glez. Garai, Antxon Gaztañaga, Ramon Iriondo] - Gonzalez Garai, Iñaki (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1999)
Gero eta homogeneoagoa den mundu honetan, gizaki guztion antzekotasunak onartu eta gizarte desberdinen aniztasuna eta aberastasuna agerian jartzea da liburu honen helburua. Teoria antropologiko desberdinen nondik norakoak ikusi ondoren, sexu-ohiturak, ezkon eta senidetasun-arauak edo balioak aztertu eta konparatzen dira.