Euskararen erabileran murgiltzen : (euskaraz trebatzen ***) - Ezeiza Ramos, Joseba; Ezeiza Ramos, Ainhoa (Donostia : Gaiak, 1996)
Hizkuntza, bizia, erreala, aldakorra eta moldakorra da eta, horregatik, korapilotsua. Baina hizkuntzak dituen korapilo horiek ez dira hutsalak, eta testuaren harian gure barne eta kanpomundua, ikusten duguna eta sentitzen duguna ingurukoei hitzen bidez helaraziko badiegu, korapilo horiek askatzen trebatu behar dugu ezinbestean. Beharrezko azalpenez gain, hizkuntzaren gaineko erreflexioa eragiteko ehundaka testu erreal, gramatika erabileraren bidez geureganatzeko milatik gora ariketa praktiko eta idazmena garatzeko ataza ugari biltzen ditu lan honek; denak ere testu-genero nagusien harieran aztertu eta bilduak
1996/07/30
EGA, HE-2 eta HE-2 azterketen, Euskalduntzearen 10, 11, 12 urratsen eta alfabetatze ahaleginetan dihardutenen programetan zehazten diren helburuei egokitua
1996/07/30
Keywords: Euskara -- Gramatika; Monografiak; EIMAk onetsitako materialak