27 ordu / zuzendaria, Montxo Armendariz - Armendariz, Montxo (Euskal zinema, 2005)
Elias Querejeta eta Montxo Armendarizek bat egin zuten luze honetan. Hiru lagunen istoriaoaren bidez, heroinaren menpean eta lanik aurkitu ezinda bizi ziren gazteen berri eman ziguten. Antzeko istorioak gertatu ziren orduko hiri askotan, Donostia goibel eta euritsuan, adibidez. Han daude girotuta Jon, Maite eta Patxiren egunbete eta hiru ordutako gorabeherak. Gaia , ezin baitu amaiera zoriontsua izan, nekez erabil daiteke hortz-ikara eragin gabe.Armendarizek oreka handiz erabili zuen.