Lehen Mundu Gerra "Eskualduna" astekarian - Bidegain, Eneko; Urrutia, Andres; Videgain, Xarles; Euskaltzaindia (Baiona : Euskaltzaindia, 2013)
2014an I Mundu Gerra hasi zela ehun urte bete ziren. Eneko Bidegainek, Eskualduna astekariak gertaera hau nola jaso zuen ikertu du, eta nola Ipar Euskal Herriko euskaldunak "frantsesteko" baliagarri izan zen.
Bibliografia: 591-617 or.
Mondragon Unibertsitateak eta Euskaltzaindiak lankidetzan bideratutako argitalpena
Keywords: Mundu Gerra, 1914-1918; Eskualduna (Aldizkaria); Monografiak