Lehen Mundu Gerra "Eskualduna" astekarian / Eneko Bidegain ; [agurra, Andres Urrutia ; hitzaurrea, Xarles Videgain] - Bidegain, Eneko (Iker (Euskaltzaindia), 2013)
2014an I Mundu Gerra hasi zela ehun urte bete ziren. Eneko Bidegainek, Eskualduna astekariak gertaera hau nola jaso zuen ikertu du, eta nola Ipar Euskal Herriko euskaldunak "frantsesteko" baliagarri izan zen.