Pikondoaren balada / Leire Bilbao ; marrazkiak, Maite Mutuberria - Bilbao, Leire (Xaguxar (Elkar), 2017)
Etxe aurreko pikondora igo, eta handik gehiago ez jaistea erabakiko du osaba Lukasek, besteek zer esango dioten axolarik gabe. Bertako adar batean jarrita kontatzen dizkio hainbat kontu eta kantu Martinari, buru ametsez betetzen diotenak. Egun batean, baina, gerra lehertuko da, eta gizonezko guztiak eramango dituzte, baita Martinaren aita ere. Osaba Lukasek, ordea, ez du armarik hartu nahi, eta pikondoan geratuko da, gerta ahal gerta...