Memoriak : Mikel Laboaren biografia bat - Bastida, Mari Sol; Navarro, Koro (Donostia : Elkar, 2014)
Mikel Laboa euskal kulturako azken hamarkadetako sortzailerik nabarmenenetako bat da, zalantzarik gabe. Mari Sol Bastidak, biografia honen egileak, Mikelekin partekatu zituen lanbide- nahiz bizi-ibilbidea. Halere, lan hau ez da egilearen memorian bakarrik oinarritzen, hainbat eta hainbat agiri eta lekukotzaren zehaztasunean baizik. Horregatik da hau Mikel Laboaren biografiarik sinesgarriena eta osatuena. Bestalde, Mari Sol Bastidak badu berezko ibilbide profesionala, gure herrian urte haietan oso ohikoa ez zena, kontakizun hau aberasteko balio izan duena. Horrenbestez, memoriak eta historiak, esparru soziokultural nahiz pertsonalean, bat egiten dute liburu honetan, artistarekiko eta bikotekidearekiko emozioarekin eta mirespenarekin batera.
Memorias. Una biografia de Mikel Laboa.
Keywords: Laboa, Mikel -- (1934-2008); Monografiak; Biografiak