Lore abenturazalea / egilea, Begoña Ibarrola ; marrazkiak, Alicia Padrón ; itzulpena, Miren Agur Meabe - Ibarrola, Begoña (Sentipuinak (Elkar), 2014)
Udazkenean haizea eta hotza heldu ziren, eta lore guztiak hasi ziren dardarka. Egunak laburtu egin ziren, gauak luzatu, eta lorategia atseden hartzeko prestatu zen. Bitxilili oso lore jakinguratsua zen eta elurra ikusi egin zuen. Beldurrari buruzko ipuin bat.