Xirto eta errege hitzontzia / Begoña Ibarrola ; marrazkiak, José Luis Navarro ; itzulpena, Miren Agur Meabe - Ibarrola, Begoña (Sentipuinak (Elkar), 2015)
Xirtoren historia da hau, Ozeano Bareko uharte batean bizi zen kamaleoi batena. Ez zen beste kamaleoiak bezalakoa, ezen kolorea aldatzeaz aparte, entzuten ere bazekien. Beste inork entzuten ez zituen gauzak kontatzen zizkioten. Xirtoren ospea errege baten belarrietara iritsi zen, eta...