Biziaren historia : Big Bang-etik zure egunetara arte - Ledu, Stéphanie; Meabe, Miren Agur; Hüe, Caroline (Donostia : Ttarttalo, 2015)
Gure historia aspaldi-aspaldi hasi zen. Ez zegoen ezer orduan: ez Lurra, ez Eguzkia, ez Unibertsoa. Bat-batean, orain dela 13,7 mila milioi urte, leherketa izugarria izan zen. Unibertsoa sortu zen... Martxan ginen! Askoz geroago, Lur planeta txikian, bakterio ñimiñoak azaldu ziren, itsasoko animaliak eta gero lehorrekoak, narrastiak, landareak, ugaztunak... eta zu zeu! Biziaren abentura handia ipuin antzera kontatua dokumental zoragarri batean.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: L´histoire de la vie
Keywords: Biogenesia -- Haur eta gazteentzako liburuak; Giza bilakaera -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak