Biziaren historia : Big Bang-etik zure egunetara arte / testua, Stephanie Ledu ; irudiak, Caroline Hüe ; [itzulpena, Miren Agur Meabe] - Ledu, Stéphanie (Izadi (Ttarttalo), 2015)
Gure historia aspaldi-aspaldi hasi zen. Ez zegoen ezer orduan: ez Lurra, ez Eguzkia, ez Unibertsoa. Bat-batean, orain dela 13,7 mila milioi urte, leherketa izugarria izan zen. Unibertsoa sortu zen... Martxan ginen! Askoz geroago, Lur planeta txikian, bakterio ñimiñoak azaldu ziren, itsasoko animaliak eta gero lehorrekoak, narrastiak, landareak, ugaztunak... eta zu zeu! Biziaren abentura handia ipuin antzera kontatua dokumental zoragarri batean.