Patagoniara Hazparnen barrena : Lotilandiakoak herri birlandatuan - Altonaga, Kepa (Arre : Pamiela, 2017)
Gizakume bi gailentzen dira Patagoniara Hazparnen barrena. Lotilandiakoak herri birlandatuan honetan. Florentzio Basaldua (1853-1932) bilbotarrak du protagonismo nagusia: Ameriketara doa oso gazterik, eta bertan eraiki nahi du Euskal Herri berri bat, hango zabaldi haindigaitzetan. Janpierre Arbelbide (1841-1905) garaztarra da kontrapuntua: «hori ez da amets bat beizik» idatzi zuen, baina predikatu nahi die Ameriketara joandako euskaldunei.
Sariak: Euskadi Literatura Saria 2018 - Euskarazko saiakera
Keywords: Euskaldunak -- Amerika -- Historia; Saiakerak