Pello Errotaren bizitza bere alabak kontatua - Elizegi, Mikela (1869-1967); Atxaga, Bernardo; Zabala, Antonio (1928-2009); Garikano, Asun; Esnal, Pello; Sagasta, Xabier (Donostia : Auspoa ; Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Turismo, Gazteria eta Kirol Departamentua, 2016)
Pello Errotaren bizitza bere alabak kontatua hauxe da Auspoako libururik harrigarrienetakoa. Emakume baten ahotsetik mundu zaharra bezain liluragarria azaltzen digu, bere garaiko ikuspegitik eta orduko moduan adierazita. Ahots honetan du euskal literaturak -eta ez soilik ahozkoak- ahotsik ederrenetako bat.Hirugarren argitalpeneko hau Asun Garikanok ipini du euskara batuan, ahalik eta gehien errespetatuz jatorrizko idazkera eta zeuden-zeudenean utziz bertsoak. Alabaina, pasarte batzuk lekuz aldatu ditu, azken aldera eramanez, kontakizunaren mesedetan.
Keywords: Errota, Pello -- (1840-1919); Bertsolaritza; Monografiak; Biografiak