Filosofiaren defentsak - Etxenike, Pedro Miguel; Martinez Peña, Iñigo; Maldonado Barahona, Teresa; Arregi, Joxe; Aristi, Pako; Zuazua, Enrique; Biurrun, Garbiñe; Ameskua Oihana; Gallastegui, Mari Carmen; Galardi, Xabier; Arenal, Amaia; Arrieta Urtizberea, Agustin; et al. (Donostia : Erein, 2017)
Filosofiaren defentsarako liburu hau, testu laburrez osatua, pentsamenduaren aldeko testuinguru aldarrikatzaile baten baitan kokatzen da: ikasketa plan berrien murrizpenek Filosofiaren Historiari egindako murrizpenen erantzun bezala. Ez da gutxiagorako: LOMCE eta honen interpretazioa den HEZIBERRI 2020k hezurretan utzi dute ikasgai hau. Batxilergo guztientzat derrigorrezko izatetik, hautazko izatera pasatu da eta batxilergoko modalitate batzuentzat bakarrik. Liburu honetan ageri diren testuak jakintzaren hainbat arlotatik eta arlo horietako ordezkari kualifikatuek idatziak dira.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Filosofia; Saiakerak