Hik hasi 220 : Arberoa ikastola : komunikazio ez bortitza bizitzen (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: irizpide pedagogikoak behar dira hezkuntzan, ez inprobisaziorik -Albisteak -Gaia 1: Arberoa ikastola (Donamartiri, Behe Nafarroa) : komunikazio ez bortitza bizitzen -Gaia 2: Garapen pertsonala : norbere burua lantzen, ikasleen ahalduntzean laguntzeko -Elkarrizketa: Ane Ablanedo (Unibertsitateko irakaslea eta psikoterapia eta neurosiaren prebentzioan aditua): "Haurrekin egotea bizitzaren lokatzetan egunero sartzea bezala da" -Ekarpenak 1: Alexander teknika : gorputza egoki erabili, ondo funtziona dezan (Anne Landa, Musikeneko irakaslea) -Ekarpenak 2: Mindfulness-a eta hezkuntza : zer egiten dute meditazioak eta zientziak bat eginda? Naiara Gorroño Viteri (yoga irakaslea, Mindfulness bideratzailea) -Ekarpenak 3: Euskal Girotze Barnetegiak (Mari Carmen Altuna, Monica Fernandez eta Amaia Zubizarreta, Elgoibarko eta Barriako Euskal Girotze Barnetegiko irakasletak) -Ekarpenak 4: Portaera-arazoei hurbilketa bat, nola ulertu nola jokatu (Daniel Marañon, psikologo klinikoa) -Galdeidazu: Zer ahozko baliabide ditu irakasleak eskura haur-literatura lantzeko? Yolanda Arrieta (idazlea) -Atzeko atetik: estimulazio afektiboa. Pello Añorga (idazlea)
2017/06/13
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/27
Keywords: Ablanedo, Ane -- Elkarrizketak; Euskal Girotze Barnetegiak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak