Hik hasi 219 : nork hil zuen Claudio Castillo? : Mexikoko irakasleak hezkuntza-erreformaren aurka (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Posible da -Albisteak -Gai nagusia: Nork hil zuen Claudio Castillo? Mexikoko irakasleak hezkuntza-erreformaren aurka, -Elkarrizketa: Federico Malpica (Hezkuntza berrikuntzan aditua): "Hezkuntzako berrikuntzaren gakoa irakasleongan dago, egunero klasea ematen dugunok egiteko gai garen horretan, hain justu". -Ekarpena 1: - DBHn proiektuen bidez lanean. Erromatik mundura eta mundutik Andoainera. Josune Iñarra eta Leontxo Valverde (Andoaingo Leizaran eskolako irakasleak) -Ekarpena 2: "Pedagogo sortzaileak: Francesco Tonucci" liburua. Txatxilipurdi (Arrasateko euskara eta aisialdiko elkartea) -Galdeidazu: Josune Zabala Alberdi (Ahozko kulturarako Mintzola Fundazioaren zuzendaria). Zer egin dezakegu ahozko komunikazioa eskolan lantzeko? -Argitalpenak -Proposamena: "Ortzadar gara" unitate didaktikoak. Aniztasun sexualari leku egiten. Steilasek homofobiaren aurkako unitate didaktikoa egin du. -Atzeko atetik: Angel Erro (idazlea)
207/05/24
2017/06/14
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/14
Keywords: Malpica, Federico -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Ahozkotasuna; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak