Mairuelegorreta : iluntasunetik argitasunera / Ikus-entzunezko produkzio eta errealizazioa Mikel Ezkerro - Ezkerro, Mikel (www.mikelezkerro.com, 2016)
1936 Euskal Jaia egiten da Gorbeia mendiko Mairuelegorreta koban. Euskal Jaiak hasiera-hasieratik zenbait oztopo gainditu behar izan ditu: esaterako, hasieran izandako errepresio frankista edo gaur egun Euskok Jaurlaritzaren prozesu burokratiko eta legalak. Hala eta guztiz ere, Euskal Jaia bizirik dirau 53 urteren buruan.