Garaioatik Iragira Euskara bidean - Aranguren Urrotz, Gaizka; Insausti, Enara; Goia-Aribe, Josetxo ([Iruñea] : Labrit Multimedia, 2013)
Dokumental honek Aezkoako, Orreagako, Erroibarko eta Esteribarko euskaldunen lekukotasunak ditu ardatz. Erraten dutenari baino, errateko moduan jarri diogu arreta. Izan ere, haren hauetako hizkerak ez dira gure artean ezagunenak.Aezkoatik, Garaiorako hilerritik, abiatuko gara; Ariaan hartuko dugu atseden; handik, Errobibar zeharkatuz, Esteribar arte eginen dugu, Eugitik pasatu eta Iragin amaituz. Heriotzaren ataritik bizitzaren hasiera artekok ibilbidea eskaintzen dizuegu, bertako euskaldunen ahotsetan.
Azalean: Nafarroako Gobernua, Euskarabidea
Elkarrizketak, Puy Ziaurritz
Keywords: Euskalkiak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak