Maurice Ravel : Zazpiak bat - Grasset, Jean Pierre (Baigorri : ZTK Elkartea, 2000)
Jende gutik badaki Maurice Ravel Euskal Herrian sortu zela eta gainera euskalduna zela. Eta bere herriaren omenez asmatutako obra "Zazpiak bat" ez duela behin ere amaitu.Zer izan da Euskal kulturaren pisua Ravelen obran?. Zendako ez du behin ere bukatu bere lagun ainitzer aipatu obra, hogoi urteaz landuz geroz? Nolakoak ziren hegoaldeko konpositoreekin zituen harremanak? Eta bixtan dena zerk zion pausatzen bere obra bati euskal izen bat emaitea: "zazpiak bat"?Galdera horiek dira filma horren hastapen eta burua. Inkesta sakon batean sartuz geroz, lekukoz lekuko, musika idazle handi horren munduan sartuko gira.
Idioma: francés
Keywords: Ravel, Maurice -- (1875-1937); Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak; Biografiak