Arrasate 1936 : emakumea, gerra eta errepresioa = Mondragón 1936 : mujer, guerra y represión (Intxorta 1937 Kultur Elkartea, 2012)
Bigarren Errepublikaren etorkizun justuago baten ametsa, gerraren gau iluna eta ondorengo diktadura bizi, sentitu eta pairatu zuten emakumeen ahotan, jasan behar izan zuten izuaren gordina ikusarazten digute.Euren bizipenak borroaz mintzo dira, eta orain garenaren zati bat euren idarrarengandik eta kemenarengandik jaio zela demostratzen dute.Historia idatziak jaso ez arren, emakumezkoak izan dira urte goibel hauetako protagonista nagusiak. Sufritu dute, baina jardun dute, sortu dute eta aurrera egiten jakin dute. Dokumental honek emakumeek jasandako ahanztura eta isileko istorioak aireratu nahi ditu.