Bi aldiz erditu zinen nitaz, ama - Agirre Garmendia, Alaine (Donostia : Elkar, 2017)
Gauza asko da batean nobela hau: egileak bere amari eskainitako maitasun-kanta luze bat; familia osoaren historia eta istorio sorta txirikordatu bat; gaixotasun baten etorkiaren bila haurtzaroko oroitzapenetan barrena egindako introspekzio ariketa bat; ama izan ezin eta ahal eta nahi izatearen edo ez izatearen inguruko gogoeta zalantzazko, sigi-sagatsu bat
Joseba Jaka Literatur Bekako sariduna 2016
Keywords: Helduentzako Literatura