Bat-bateko bertsolaritza : gakoak eta azterbideak / Joxerra Garzia, Jon Sarasua, Andoni Egaña ; apailatzailea, Joxerra Garzia - Garzia, Joxerra (Bertsozale Elkartea ; Bertsolari Liburuak, 2001)
Bertsolarien bat-bateko kantu jardunak, berriz, ahozkotasunaren emaitzik aipagarrienetako bat izaki, ongi bai ongi asmatu du gizarte modu berrietara egokitzen, eta, hedabideetanlortu duen tokiari esker, ospe handiko informazio zirkuito alternatiboa da gaur egungo euskalgizartean.Bat-bateko bertsolaritza bere konplexutasun osoan azaltzea da liburu honen helburua.Aurrenik, gaur egungo bertsolaritzaren ezaugarri sozio-kulturalen berri ematen da, luze-sakon,garai berrietara egokitu beharrak dakarzkion arrisku eta aukerei bereziki erreparaturik. Gero,bat-bateko bertsoa sortzeko gogo-prozesua aztertzen da xehe-xehe, bat-bateko sorkuntzarenestrategiak bistaratuz eta estrategion mugak aipatuz.Azkenik, orain arte erabili izan diren teorienahuleziak aipaturik, bat-bateko bertsolaritza aztertu eta ulertzeko marko teoriko berri batproposatzen da, erretorika klasikoaren ildotik.