Basilius Hoffmanen mundu sekretua : amets-lapurra / Fernando M. Cimadevila ; [itzulpena, Garbiñe Ugarte Grazianteparaluzeta] - Cimadevila, Fernando M. (Sushi books, 2015)
Aro berri bat hastear dago, antzinako ateak betiko itxiko dira eta mendez mende gure munduko mugak ezarri dituzten erreinuak elezahar bihurtuta desagertuko dira. Hoffman irakasleak urteak eman ditu mundu ezkutuak esploratzen eta misterioak argitzen. Baina Gabonetan Peter bere iloba Hoffmanen etxetzar zaharrera doanean, patuak bien bizitzak elkartuko ditu eta orduan hasiko da benetako abentura. Gerra erabakigarri honek gure ondarerik preziatuena jarriko du jokoan: irudimenaren boterea. Liburu honekin hasten da Basilius Hoffman irakaslearen bilduma. Kartografoaren Egunkari ospetsuaren bila dabilen arren, denetarik aurkituko du bidean zehar: iluntasunean murgildutako hiri galduak, elkarte sekretuak, izaki misteriotsuak, erlikia sakratu boteretsuak, makina mekaniko sinestezinak eta pertsona bitxi ugari.