Euskara - Yoldi, Pilar; Otero, Xabi; Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua ([Donostia-San Sebastián] : Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Euskara Departamentua, 2011)
Paleolitoan, Europako kontinentearen zatirik handiena izotzak estaltzen zuenean, asentamenduetako asko behe aldeko lurretan kokatu ziren, askotan kostaldetik gertu. Hemen azaltzen dira kontinenteko eta gaur egun Euskal Herriak hartzen duen lurraldeko aztarnategi garrantzitsuenetako batzuk, Deba arroaren behealdean hain ugariak izan ziren haitzuloetako okupazioen zati bat azalduz, horien artean Praileaitz I.
Testua euskaraz, gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez
Keywords: Euskara -- Historia; Euskara -- Alderdi sozialak; Euskal kultura; Monografiak; Baliabide digitalak