Praileaitz I haitzuloko (Deba) Madeleine aldiko zintzilikarioak - Peñalver Iribarren, Xabier; Mujika Alustiza, Jose Antonio; San José, Sonia; Otero, Xabi; Gipuzkoa. Foru Aldundia.Kultura, Euskara, Gazteria eta Kirol Departamentua ([Donostia-San Sebastián] : Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Euskara, Gazteria eta Kirol Departamentua, 2006)
Paleolitoan, Europako kontinentearen zatirik handiena izotzak estaltzen zuenean, asentamenduetako asko behe aldeko lurretan kokatu ziren, askotan kostaldetik gertu. Hemen azaltzen dira kontinenteko eta gaur egun Euskal Herriak hartzen duen lurraldeko aztarnategi garrantzitsuenetako batzuk, Deba arroaren behealdean hain ugariak izan ziren haitzuloetako okupazioen zati bat azalduz, horien artean Praileaitz I.
Testua euskaraz, gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez
Keywords: Indusketak (Arkeologia) -- -Gipuzkoa; Gipuzkoa -- -Historiaurrea; Monografiak; Baliabide digitalak