Gotorlekuak Gipuzkoan, XVI-XIX. mendeak / Juan Antonio Sáez ; argazkiak, Juan Antonio Sáez, Gorka Agirre - Sáez, Juan Antonio (Bertan (Gipuzkoako Foru Aldundia), 2002)
Lehen karlistaldiko gotorlekuak. Azken karlistaldiko gotorlekuak (1872-1876). La línea fortificada Endarlaza-Erlaitz. Artilleriako eta gogortzeko teknika berriak XIX. Mendean. Oiartzungo lubaki-eremua.